azzadora

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

sluhovia boží

reakcia na príspevok " politika už nenaserie"

presne tak, hovorí mi tento človek " mikser s " z duše, vedia prd borový, a názory majú 100 rokov za opicami, keby sa svet vyvíjal podla nich tak ešte dnes pálime bosorky, alebo pribíjame ludí na kríže. Sú brzdou dnešnej spoločnosti, veď sa len pozrime na to kam idú príspevku štátu katolíckej cirkvi - čo sú vlastne aj naše dane, namiesto toho aby sa starali o potrebných, deti bez rodičov, bezdomovcov, chorých a podobne - čo by hlavne mala byť ich práca, tak radšej stavajú na každej aj tej najmenšej dedinke honosné "stánky božie" za niekoľkomilionové hodnoty, načo ??? pýtam sa, ak mám vnútornú potrebu modliť sa, modlím sa, nepotrebujem k tomu nejakého " fráterníka " a niekoľkomiliónový chrám.
Celibát vymysleli, ale nie pore to, že by im žena odsávala silu, ale preto, lebo ak mal kňaz rodinu, hľadel zhŕňať sebe, žene a deťom, ak je sám zhŕňa pre cirkev, majú to dobre premyslené. A ešte k tomu celibátu, nemyslím si, že by to s ním v radoch božích sluhov bolo také kritické, stačí sa len pozrieť okolo seba sú to väčšinou fyzicky zdraví muži, koľký z nich si myslíte ( keď nepočítam nižšie vymenované kategórie 1 a 2 ), že naozaj dokážu premôcť sexuálne pudy a potreby modlidbami k bohu, veď je to proti prírode a prírodným zákonom,  a to tvrdia, že myšlienky na ženy by ich odvádzali od služby bohu, to je blbosť ako svet veľká, práce v celibáte má zdravý muž najviac dôvodov obracať sa v myšliekach k žene a nie k Bohu. V radoch sluhov božích sa nachádzajú aj
1/ homosexuáli, ktorý sa týmto snažia ukryť - nie je divné, že sa neožení
2/ rôzny úchyli - viď. Nemecko, USA - pedofili
3/ spiatočníci, ktorí si myslia, že žena má byť len vagínou bez názoru a so spätými rukami z ktorej rok čo rok vypadne dieťa

Samozrejme česť výnimkám, t.j. ľuďom, ktorí naozaj zasvätia život "bohu", aj keď v tomto prípade by skôr sedelo " službe ľuďom ", ktorí pracujú v cirkvi z presvedčenia, len večná škoda, že takých je žiaľ pramálo.

 

 


názor na svet | stály odkaz

Komentáre

  1. celibat
    oni nevymysleli. Chcelo by sa to trochu vzdelat o cakrach a potom by si vedela, ze ako je to s tou silou. Existuju v tele sily, ktore sa daju vyvolat, len ked sa clovek vzda telesnych "radovanok". A ci uz tomu veris alebo nie, nemusi sa kazdy zvijat v krcoch, ze si "nieco odopiera". Tazko sa to vysvetluje, to treba zazit. Skusenost je neprenositelna
    publikované: 04.04.2005 00:27:47 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Myslim,
    ze ak sa niekto dokaze vzdat sexu este to neznamena, ze ma nejaku poruchu. To si myslia len ti, ktori su na tomto akte zavisli a ver mi urcite na to treba strasne vela vnutornej sily.
    publikované: 04.04.2005 09:59:57 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. celibat
    Celibat tu bol pred Kristom, pred krestanstvom a vyskytuje sa aj u inych nabozenstiev. Napr. budhizmus.

    Brzda?

    Nebyt nabozenskych noriem, z ktorych mnohym mladym ludom lezi jedna velmi na zaludku - nezosmilnis, resp. v podonom biblickom zneni nescudzolozis, by nasa spolocnost asi vyzerala takto:

    NEZABIJES -> vynechame ho a nasa spolocnsot by ignorovala zabitie ako zlocin. Teda by bolo normalne, keby zabil clovek cloveka.
    NEPOKRADNES -> vynechame toto a mozeme kradnut, kolko sa nam zachce.

    atd, atd

    Ako by si sa citila, keby tieto normy neboli v zakone zakotvene a tak napriklad cestou do prace by ta chytili dvaja chlapi, ty by ta znasilnili, okradli a priatela, co ide s tebou by napr. zabili. A nikto, ale nikto by nespravil vobec nic, ved by to bolo normalne. Naopak, pridali by sa aj dalsi okoloiduci chlapi. Ved nech si dievca uzije...

    V radoch bozich sa ukrivaju aj:
    1. saleziani, ktori pre mnohych mladych ludi robia viac ako ich rodicia.
    2. nasledovnicky matky Terezi, ktore sa dennodenne staraju o malomocnych ludi
    3. rozni misionari, ktori s nasadenim zivota vyucuju deti v africkych skolach, liecia ranenych a pomahaju kde sa da.
    4. ludia ako papez, ktori pomohli rozbitiu totalitneho rezimu, dokazali odpustit cloveku, co sa ho pokusil zabit a svojim prikladom dokazal ludom z roznymi chorobami, ze clovek ich moze znasat bez toho, aby spachal samovrazdu.

    Pokial viem, viac nebezpecnych pedofilov sa skryva medzi neveriacou populaciou - vid posledny pripad z Belgicka. Homosexualita je tiez skor vysadou ostatnej populacie. A co sa tyka tej vaginy, skus si zistit, co ozaj cirkev vravi o manzelskych vztahoch a sexualite. Poznam kopec neveriacich chlapov, pre ktorych je zena ozaj len ta vagina. Ale ani jedneho veriaceho z okolia, ktory by k svojej manzelke takto pristupoval.

    Na zaver, poznam viac ludi, ktori v cirkvy pracuju z presvedcenia a nie z ekonomickych dovodov. Ak nepoznas tu druhu stranu, nekritizuj. Skus ich spoznat a potom mozes vyjadrovat svoj nazor.
    publikované: 04.04.2005 11:54:20 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Konecne clanok
    ktory ma trochu pobavil a s ktorym v podstate nasratosti suhlasim.
    publikované: 04.04.2005 16:20:54 | autor: abc (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. to: abc
    Zase komentator, ktory pise len preto aby pisal...
    publikované: 04.04.2005 17:34:08 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Gnaag
    Napisal som komentar preto, ze to bol konecne clanok, ktory ma trochu pobavil a s ktorym v podstate nasratosti suhlasim. Vo svojom komentari si napisal o sebe.
    publikované: 04.04.2005 17:56:48 | autor: abc (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. doplnok
    Ak chce niekto hovorit o studiu historie, tak som presvedceny ot tom, ze sucasna cirkev bojuje viac o vlastnu moc a prosperitu, ako o dobro duse veriacich. A v celej historii to bolo podobne az na par vynimiek, ktore si vazim. Dalsim historickym svedectvom o tom je pocet naboyenskych vojen alebo vojen s ucastou cirkvi (ved aj vojaci nacistickeho Nemecka mali na opasku Gott mit uns alebo aj v mene kriza,...). Verim, ze mozno casom cirkev bude plnit svoju duchovnu a moralnu ulohu, ale ak nie je schopna sa vyporiadat ani s celkovym zistenim velkosti majetku na uzemi Slovenska co je podla mna len riesenie podla isteho politika z KDH v mutnych vodach sa najlepsie lovi - beru sa peniaze od statu. Najvacsi paradox je aj v tom, ze v den pohrebu papeza nebol u nas den smutku a ak ide o biznis tak aj Superstar je OK.
    publikované: 10.04.2005 20:44:50 | autor: jardo (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. hurá ...
    ďakujem jardovi a abc, konečne si nepripadám, že som jediná na slovensku s týmto názorom
    publikované: 10.04.2005 21:07:29 | autor: azzadora (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014