azzadora

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Možnosť voľby

hlavne pre gnaaga

Nepotrebujem ničiu ľútosť, som človek čo má vlastný názor, a na médiá mám ešte horší názor ako na cirkev, je to totiž len druhá strana tej istej mince, takže o ovplyvnenosti tu hovoriť nie je na mieste, keď už ale hovoríme o ovplyvnení, porozmýšlaj nad tým čím si OVPLYVNENÝ Ty, keď porozmýšlaš možno budeš prekvapený tým čo zistíš, ono totiž či chceme či nechceme KAŽDÝ z nás je niečím ovplyvňovaný, rodinou, školou, spoločnosťou, partnerom, politikou, médiami či už spomínanou cirkvou. Cirkev masíruje mozgy ľudí úplne rovnakými metódami ako politici a médiá.

Je len na sile osobnosti jednotlivca do akej miery sa dá týmto vplyvom poznačiť, ako veľmi bude tieto vmasírované myšlienky šíriť ďalej.

Potraty, si vo svojej podstate proti nim, ale celá kauza potraty ani nie je tak o tom či, alebo kedy je počaté dieťa už ľudskou bytosťou s jej právami, a t.j. nemôže byť " zabité", ale skôr o potrebe cirkvi a jej poskokov v politike , mať moc nad ľuďmi, v tomto prípade nad ženou a vnucovať jej niečie názory, a jeho  hodnoty.

Dlho som rozmýšlala k čomu by som prirovnala takéto násilie na žene aby to pochopil aj muž, ale neprišla som na nič, čo by sa tomu mohlo vyrovnať, muž si akosi nemôže predstaviť číru bezmocnosť ženy, ktorá sa dostala do tejto situácie ( či už vlastnou vinou, alebo nie) a je jej zákonom zakázané svoj problém riešiť. Snažím sa ale nedokážem pochopiť ako si to niekto môže dovoliť, je to ako keď v číne chcú mať manželia veľkú rodinu a štát im to zakáže, na to máš aký názor. Totiž prikázať niekomu mať dieťa našťastie ešte nikoho nenapadlo ( aj keď naši politici sú nevyspytateľný), ale zakázať interupciu je vlastne to isté, len z " iného uhlu pohľadu". Kto si uvedomuje, že tým mení celý život človeka - ženy, a čo vlastne církev chce, jedno je jasné milovať sa ľudia budú či cirkev chce alebo nechce( alebo , že by to zakázali ?) a našťastie aspoň niečo je silnejšie ako církev  a to naša MATKA PRÍRODA, ďalej však cirkev zakazuje antikoncepciu , zakazuje potraty, zatracuje ženu, ktorá sa dieťaťa vzdá. Čo vlastne chcú ??? Dávajú ženám inú šancu ako každý rok porodiť dieťa a zašiť sa v domácnosti pri opatere detí, štopkaní manželových ponožiek varení a upratovaní?

Ako sa môže realizovať žena s niekoľkými deťmi, ak nie je zrovna manželkou milionára a má na upratovačku a pestúnku. Asi len veľmi ťažko. Ak niektorá chce, prečo nie, je to jej voľba, ale to je to podstatné mať možnosť voľby. Ale cirkev možnosť voľby nedáva. Napríklad v manželstve, ako by dopadlo, keby žena veriaca, nechcela používať antikoncepciu, ale ani by nechcela mať tucet detí, asi by prestala s mužom spať a neviem ako ty, ale môj názor je, že zdravý sexuálny život je k manželstvu nutný. Nikdy som nenapísala, že som za interupcie, osobne by som ju asi nepodstúpila, aj keď člověk nikdy nevie, nenadarmo sa hovorí  „nikdy nehovor nikdy“a ešte aj „ odriekaného chleba najvätší krajec“. 

Chodím po svete s otvorenými očami a vidím množstvo demagógov a ich prisluhovačov a nežijem v bláhovej viere, že niekedy to bude inak, sme len ľudia, len dúfam, že bude pribúdať tých, ktorý budú voči demagógii odolní a budú si plne uvedomovať jej škodlivosť a tých ktorí budú ctiť právo človeka mať MOŽNOSŤ VOĽBY. Lebo toto právo je to najdôležiteľšie v ľudskom živote, lebo ak nemáš možnosť voľby si OTROK. Prečo sa snažíš vnucovať svoj názor na potraty ostatným, ktorí majú iný názor, ak nesúhlasíš na žiadny potrat nechoď, ale nezakazuj to inému človeku.

názor na svet | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    <ol><li>Som ovplivnený cirkvou a nehanbím sa za to, ale nikto mi mozog nemasíroval :) Pozri http://gnaag.blog.sk/detail.html?a=bb7d40c6d9ea61d6fce5dc935722ef00</li>S tým, čo vymýšľajú v Číne nesúhlasím a dalo sa to asi aj vycítiť z mojich príspevkov.</li><li>Zase robíš tú istú chybu, ako aj predtým = používaš výroky, ktoré nemáš overené. Cirkev nezakázala antikoncepciu vo všetkej šírke, povolené sú metôdy, ktoré neničia už počatý plod + prezervatívy(toto neviem prečo.):<br />1.Knaus-Oginnova metóda - najspoľahlivajšia metóda zo všetkých a nie je to celibát (skús si o tom niečo zistiť)<br />2. Prerušovaná súlož, ktorá je najmenej spoľahlivá...</li><li>Cirkev nie je proti
    milovaniu :); Možno si už počula o slovách:"Milujte sa a množte sa!"; A zároveň je cirkev jedna z mála organizácii, ktoré nám chcú zabezpečiť naozaj lepší dôchodok.</li></ul>
    <strong>P.S.</strong> Nechcem nejako kritizovať tvoj spôsob komentovania, ale nedalo sa napísať komentár na môj blog?
    publikované: 05.04.2005 21:27:50 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. moznost volby
    Aj veriaci clovek ma moznost volby. Kazdy clovek ma svoje svedomie a je na tom svedomi, ci spravi to ci ono. Ak by mi cirkev prikazala vrazdit inych ludi, urcite by som to nespravil. Ak mi ale povie, ze je zle vrazdenie a moje svedomie suhlasi, nikdy v zivote nesiahnem cloveku umyselne na zivot.

    Mas pravdu v tom, ze KDH i slovenski biskupi sa mozno viac staraju o svatske veci ako by mali. Ja ako veriaci ta mozem upozornit na to, ze konas zlo (pokial nekonam rovnake) a tam to konci. Je to tvoja slobodna vola, ktoru ti dal Boh a na zaklade, ktorej prijimas rozhodnutia. To by mali ti pani pochopit.

    Zakazane ovocie najviac chuti. To pozna kazdy. Cim viac budeme zakazovat, tym viac budu ludia konat presny opak.

    Mozem ti tu ja, Gnaag pisat co len chceme, aj tak to budes iba ty, ktora z tychto slov nieco prijmes a nieco odmietnes. Skus sa pri tom zbavit emocii, aj ked, ako som pisal wa, tie su niekedy potrebne, lebo z nas robia ludi a nie stroje.

    K Gnaagovmu bodu 2. cirkev povoluje spominanu Knaus-Oginnovu metodu a Bilingsovu (ci ako sa vola) metodu. K ostatnym metodam sa postavila odmietavo, nakolko pohlad na akt muza a zeny ocami cirkvy je akt kde muz obdaruvava semenom zenu na znak svojej lasky. Blbo som to sformuloval, urcite je lepsia formulacia. Logicky ak poznas ovuacny cyklus vies, ze zena je 100% plodna iba 1 den v priebehu tohoto cyklu. Ked si vezmeme, ze zivotnost spermii je 3 dni a dame si + a -, vyjde nam 7 dni, kedy zena teoreticky moze otehotniet. Ak si odratame 7 dni menstruacie je tu stale 14 dni pre plnohodnotny sexualny zivot. Vyssie spominane metody su prave na zistenie dna ovuacie. A su teda omnoho presnejsie a spolahlivejsie. Ak neveris, poviem ti, ze mne a manzelek to fungovalo 5 rokov bez problemov a ked sme sa rozhodli po prvom dietati mat druhe, t.j. po tych 5 rokoch, podarilo sa to hned na prvy krat.

    Poupravim este Gnaaga, prezervativ podobne ako prerusovana suloz a napr. antikoncepcne tabletky, ktore nevyvolavaju spontanny potrat su povazovane za priestupky voci cirkevnej moralke a nie su myslim priamo brane za hriech, avsak ak ma veriaci potrebu, moze sa z nich pri spovedi vyspovedat. Za hriech sa povazuju metody, ktore zabiju uz vzniknuty plod, napr. pred uhniezdenim - vnutromaternicove teliesko - a teda su interupcneho charakteru.

    Cirkev sa pozera na bunku vzniknutu spojenim dvoch neplnohodnotnych buniek - muzskej a zenskej ako na ziveho tvora - cloveka uz od jeho prveho momentu - spojenia sa tychto buniek.

    Ci bude z toho tvora nieco, alebo nie, ukaze cas a rozhodnutie matky.

    BTW. Moja dcera ma 5.5 roka a dnes mi citala sama z detskeho casopisu pribeh o Kraske a zvierati, dokonca v cestine. Ak by som nebol krestanom, dnes by tu nebola. Manzelka zacala v prvej faze tehotenstva spinit. Gynekologicka jej povedala, ze asi potratila a preto by mala ist na zakrok. Trvalo nam to tyzden, nez nas k tomu jej a moja matka dokopali. Bol to tyzden zarmutku, motlitieb a vzajomnej opory. Po tyzdni sme dosli do nemocnice a manzelka trvala, napriek odmietavemu postoju lekarky, aby jej spravila este jeden ultrazvuk. Ake bolo prekvapenie manzelky, kde nasa dcerka - zhluk buniek zvacsila svoju velkost o 100%. Az ma mrazi, pri myslienke, ze by sme vtedy posluchli hned lekarku a nechali ju zabit. Mozno to bolo riziko, ze sme riskovali otravu krvy, mozno neskusenost, ale isto to bola volba, vdaka ktorej som sa mohol dnes tesit zo svojej dcery.
    publikované: 06.04.2005 00:53:05 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ak by si nebol kresťanom, dnes by tu už nebola?
    Už iba tento výrok potvrdzuje, že s kresťanstvom toho veľa spoločného naozaj nemáš.
    publikované: 09.04.2005 13:17:55 | autor: Dávid (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014